Cseri Barnabás | Cseri Pincészet
„Mi borászok abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az év folyamán nagyon sok bort van szerencsénk megkóstolni. A karácsony közeledtével igyekszünk visszaemlékezni, hogy az év során melyik borász barátunk tétele nyújtott kiemelkedő élményt és ezekből a borokból igyekszünk a karácsonyi időszakra felkészülni. A borász elmondása szerint a Rogue 364 az a könnyű vörösbor, amelyet az év bármely napján lehet fogyasztani, így nálunk biztos helyet kap az ünnepi asztalon is, ez a Franc alapú házasítás.”
Hegedűs Marcell | Botanica Caffé & Bar
„Az elmúlt években nagy átalakuláson ment keresztül az életem és az életvitelem, mind mentális szemlélet, mind a gasztronómia értékelése és megélése terén. Ez idő alatt az alkoholmentes és tiszta, természetes összetevőkből álló italok kerültek fókuszba az életemben. Családunkban mindig fontos szerepet játszottak a tradíciók, ezzel párhuzamot érzek a változásomat indukáló ázsiai kultúra felfedezésében. A hozzám legközelebb álló, számomra különlegesnek számító ital a kókuszvíz, az egészségre gyakorolt hatásai miatt, így szívesen fogyasztom baráti beszélgetések vagy akár az ünnepi asztal mellett is.”
Petrovicz Máté | FoxGym Győr
„A kérdésre, hogy mit iszom karácsonykor korábban biztosan whiskey lett volna a válasz, de idén beújítottam: a Bacardi Spiced mellett döntök. Igazi karibi érzést nyújt, alapvetően sem túl erős, de kólával felhúzva kifejezetten lightos, üdítő koktél. Ajánlom nektek is, ha kihagynátok a végtelen pálinka kört, és csak egy könnyed, finom italt választanátok.”
Sikztah | Rómer Ház
„Nincs igazán kedvenc italom, de ha égetett akkor hazaiból a jobb pálinkákkal elvagyok, emellett még Hennessy vagy Zacapa 23 csúszik leginkább. De csak óvatosba, mert a száraz november után általában mindig elázós a december. Ugyanitt boldog karácsonyt nektek és mindenkinek, aki ezt olvassa.”
Fotó: Szami