Fotó: Szami
„Tavaly lefőztük „kicsiben”, idén pedig jelezte a közönség, hogy erre nagyobb tételben is szükségük van!” – meséli Karesz, akit ezúttal nemcsak mint a To The Talk tulajdonosa, a kézműves sörök kedvelője és szakértője, hanem mint a szóban forgó ital egyik megálmodója kérdezünk.
A csomagolás színei talán engednek asszociálni arra, hogy mi is került ebbe a kraft különlegességbe, de a minimalista megjelenés nem sejtet sokat, annál inkább maga az ital, amint kitöltöd egy pohárba. Elég felszisszenteni a dobozt, rögtön megcsap az édes mangó illat, amire a sör gyönyörű sárga színe még inkább ráerősít.
Karesz szerint ilyen az, amikor a sörfőző és a szakács alkot (ő maga az utóbbi szerepet tölti be):
„Tavaly kezdtünk agyalni rajta, hogy készítsünk egy collabot Jávorka „Hoptails” Géza barátommal, aki parádés sörökkel kényeztette el a magyar kraft sörök kedvelőit. Itt szeretnénk köszönetet mondani Reketye Zoltánnak, akinek főzdéjében megvalósíthattuk álmainkat!
A piacot figyelve esett a választás a gose alapra, ami egy német eredetű sós sör. Ebbe pakoltunk bele eszméletlen mennyiségű mangó és lime pürét, amit friss bazsalikommal fűszereztünk meg.
A végeredmény pedig egy igazi nyári frissítő gyümölcsbomba lett, gyönyörű textúrával és csábító illattal. Természetesen folytatása következik!”
Ez az ital nemcsak a kézműves sörök szakavatottjainak szól, sokkal inkább a nyári hűsítők szerelmeseinek – 4%-os alkoholtartalmával egy igazán könnyed frissítőről beszélünk.