Ha nem is vagyunk nagy sörfogyasztók, ma már akkor is lépten-nyomon belefuthatunk a menőbbnél-menőbb csomagolású craft sörökbe, ha pedig beugrunk a Bercsényi ligetben található To The Talk-ba, akkor egyenesen a ’kézműves sörök édenkertjében’ találjuk magunkat. Új sorozatunk keretein belül minden hónapban egy kiemelt sört mutatunk be, melyet az említett italkereskedés tulajdonosa, Lőrincz Károly ajánl nektek.
Az új évet erősen indította a Brew Your Mind sörfőzde, akik kapásból január második hetén debütáltak 50. kísérleti sörükkel, a Human Experiment Fifty-vel. Ami egyből szemet szúr, azaz egyedi címke design, ami mint megtudtam a sorozatuk szerves része, hiszen a művészetet támogatva, mindig más alkotó képe kerül fel italaikra. A szóban forgó tétel kizárólag hűtőben tárolható a friss komlók miatt, amire az egész szállítási lánc során nagy hangsúlyt fektetnek, így rögtön egy jó hideg sört kapsz kézhez, ha lecsapsz erre a különlegességre. Amit a sörfőzde ígér: egy intenzív dupla ipa, trópusi gyümölcsös ízzel, melybe Citra, Nelson Sauvin, Riwaka komlók kerültek.
Lekóstoltuk hát mi is Karesszal, aki otthonosan mozog a craft sörök világában és a Brew Your Mind italai között is:
„A Human Experiment 50. egy sör, amivel berúgjuk 2025-ös év ajtaját. A maga 9%-os alkoholtartalmával nem épp kezdőknek ajánlott, bár ennek ellenére is viszonylag könnyen csúszik. Ízében megjelennek az ígért trópusi gyümölcsök, egy kis citrusos árnyalattal, a korty végén azonban az IPA-ra jellemző kesernyés íz markánsan jelentkezik. Eszméletlen sűrű, krémes, gyönyörű sárga színű, szinte harapni lehet. Nem véletlenül mondhatjuk, hogy Magyarország egyik vezető sörfőzdéje a szekszárdi Brew Your Mind.”
Az biztos, hogy egy nem mindennapi italról beszélhetünk, amivel érdemes kísérletezni, ha jártasak vagytok a sörök világában. Nálam a gyümölcsös illata telitalálat volt, azonban a korty utóíze össze sem hasonlítható az általam korábban kóstolt Brew Your Mind sörökkel, őszintén számomra túl kesernyés volt.
Fotó: Szami