Eddigi tapasztalásaim a kézműves sörök világában egy dologra mutatnak rá: itt a fogyasztók számára nincs olyan, hogy „uborkaszezon”, a főzdék folyamatosan jönnek ki az újabb és újabb különlegességekkel. A Mad Scientist most ezt elég jól megfejelte, mert egyszerre 9 újdonsággal kedvez a craft sörök szerelmeseinek, még pedig a márka 9. születésnapjának apropóján.
Bár az ünnepi sorozatot elég végig pásztázni és láthatjuk, hogy egyik tétel sem mondható hétköznapinak vagy épp unalmasnak, mi most egyet emelnénk ki, ami méltón viselheti a „március hónap söre” címet. Míg az előző 2 hónapban gyümölcsös, ugyanakkor magasabb alkoholtartalmú italokat ajánlottunk nektek, ez most tényleg annyira lágy és selymes, hogy szinte összekeverhető lenne egy pohár rostos baracklével. (Ami persze egyértelműen bók ezesetben a márkának részünkről.)
Karesz, a kézműves sörök mekkájának megálmodója, avagy a To The Talk tulajdonosa így mutatná be nektek az OOLONG LAGOON-t:
„A főzde mindig is szereti feszegetni a határokat, és ezúttal is sikerült egy igazán különleges italt a poharunkba álmodniuk. Ez a stílusában ICE CREAM SMOOTHIE SOUR sör, rengeteg őszibarackkal és kajszibarackkal, valamint oolong teával készült. Az alacsony, 2,5% alkoholtartalmú gyümölcsbomba a hűsítő nyári koktélok ízvilágát igézi. A két barack találkozását az oolong tea gyengéd lecsengése teszi tökéletesen harmonikussá. A nyári naplementékhez remek választás!”
Fotó: Szami
És milyen igaz, hiszen a Mad Scientist csapata maga is úgy hivatkozott az italra, mint az aranyló, nyári naplementére. Számomra egyébként ez a craft sör a telitalálat, alacsony alkoholtartalmának köszönhetően maximálisan élvezhetők a hűs barackos aromák, a komló okozta kesernyés utóíz pedig szinte egyáltalán nincs is jelen ennél a tételnél. Ami pedig külön érdekes számomra, hogy az OOLONG LAGOON-t fejjel lefelé tárolják, fogyasztás előtt pedig felrázandó mondván, hogy „minden csepp a helyére kerüljön”.