2025. október 21. kedd

EUR 389.11 Ft | USD 334.45 Ft

The Critical Voice

Balkán étterem nyílt Győrben. Ajánlanánk? 50-50

Szerző: Sárai Anna

Miután az elmúlt években sorra nyitottak a burgerezők Győrben, felüdülésként ért az újonnan nyitott Balkán Étterem híre.

Fotó: Szami

Talán gondolhatjátok, hogy nem azért, mert a balkán ízvilág megszállottjai lennénk, inkább csak arról az érzésről van szó, hogy „végre!”, valaki nem a csúcsra járatott street foodokban látja a potenciált.

Kicsit a sztori mögé nézve, ez egyébként nem is meglepő az évek óta pörgő Bar of Legends tulajdonosaitól, ugyanis kollégáik megsúgták, hogy a tulajok maguk is Szerbiából származnak, így kevés kézen fekvőbb gasztro vonalat tudtak volna elképzelni. Így nem csak, hogy új irányt emeltek be a győri gasztronómiába, de eredeti szerb recepteket is kóstolhatunk náluk. „Minden aszerint készül, ahogy ők is csinálták otthon, Szerbiában.”- mesélte az egyik dolgozó.

Ahogy a címben is utaltunk rá 50-50, hogy mennyire ajánlanánk a helyet vagy sem – határozottan két részre kell bontanunk kritikánkat – és most itt élnénk a kérdéssel, hogy „a jóval vagy a rosszal kezdjük?”, de mivel a kedves olvasó nem tud az írás pillanatában reagálni, mi döntünk:

a jóval indítunk.

A Balkán Étteremben két fiatalember szolgált ki minket, mindketten nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, lássuk be ez azért eléggé megalapozza az élményt. Látván tanácstalanságunkat, mivel hárman érkeztünk, egyből ajánlották is 3 fős táljukat (10 990 Ft), hogy minél több mindent meg tudjunk kóstolni.

A tálon volt csevap, pljeszkavica, kolbász, szomun, ajvár, balkán vajkrém, hagyma, paradicsom és ajándékba kaptunk még egy kissé pikáns mártogatóst. Az ételek kifogástalanok voltak, a személyes kedvencem a szomun volt, amit egy lepényhez tudnék hasonlítani, és nagyon jól passzolt a húsokhoz és a kenceficékhez is.

Fotó: Szami

Jöhet a rossz:

Azok számára, akik kipróbálnák a Balkán autentikus ízeit, azt ajánljuk, hogy vagy teraszozós időben érkezzenek, vagy rendeljenek házhoz (szerencsére erre is van lehetőség) az étteremből, mert a hely maga eléggé lenullázza a pozitív élményeket.

Sajnos a vendégtérben egyetlen ablak sincs, ahonnan természetes fény jönne be, a világításról pedig meglehetősen gyér fényű lámpák gondoskodnak és a helyzeten az sem segít sokat, hogy a falak és a plafon is pirosra van festve. Sötét és némiképp nyomasztó.

A design eléggé átgondolatlannak tűnik, bár ez abszolút szubjektív vélemény, az viszont már kevésbé, hogy az asztalok koszosak voltak. Ami azért is érdekes, mert a 3 fős tál felszolgálása után evőeszközöket kaptunk, tányérokat viszont nem, így megkérdőjelezem, hogy mi volt a koncepció, az asztalról kellet volna ennünk? Mindenesetre persze szóltunk a tányér miatt, így kaptunk is három kisebb méretű papírtányért. Az élményen nem emelt, de a célnak megfelelt.

Fotó: Szami

Szóval akkor?

Visszatérnénk ide? Nem valószínű. Rendelnénk tőlük? Egyértelműen.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

legfrissebbek

Sokan felkapták a fejüket, amikor kiderült, hogy Antal Imre, a...
Emlékeznek a volt szakközépiskolás fiúra, aki 2019. december 5-én dühében...

népszerűek

Péren több mint húsz éve működik a rendes leszállópályával felszerelt,...
A megszámlálhatatlan győri pecsenyesütők sorában egy újabb helyre látogattunk nemrég:...
Februárban sem hagynak minket különleges sörök nélkül a magyar sörfőzdék....

KÖVESS MINKET INSTAGRAMON IS!

Coming soon!